Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
έως 6 άτοκες δόσεις

Σχετικά με εμάς

Ο Γιάννης Μπιλέρος (ένας από τους 2 ιδρυτές) μας αφηγείται όλη την ιστορία πίσω από το brand που λατρεύουν όλες οι γυναίκες.

Τελικά, πίσω από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brands, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες και αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακούσεις. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα Bilero Shoes, μια οικογενειακή ελληνική εταιρεία χειροποίητων παπουτσιών, που στόχο έχουν να κάνουν πιο όμορφη και stylish την εμφάνιση των γυναικών. Μιλήσαμε με τον Γιάννη Μπιλέρο -τον έναν από τους δύο ιδρυτές- ο οποίος μας αφηγήθηκε το success story πίσω από το αγαπημένο brand και μας απέδειξε ότι η επαγγελματική επιτυχία δεν μπορεί να έρθει αν δεν έχεις τεράστια αγάπη γι' αυτό που κάνεις. Και πιστέψτε μας, τα Bilero shoes κρύβουν πολλή, πολλή αγάπη! Αφηγείται ο Γιάννης Μπιλέρος

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

''Λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι μου, στη γενέτειρά μου, υπήρχε ένας τσαγκάρης. Πάντοτε μου άρεσε να τον παρακολουθώ να δουλεύει, να ασχολείται με τη λεπτομέρεια, να κοιτάει με αγάπη κάθε υπόδημα που είχε στα χέρια του και να χαμογελάει. Η μεγάλη του αγωνία ήταν να μπορεί να επιδιορθώνει και να φτιάχνει ακριβώς όπως πρέπει, στο “πόδι” του κάθε πελάτη το παπούτσι που του εμπιστεύονταν. Ώρες πολλές αφιέρωνα να τον παρακολουθώ, γοητευμένος''. 

  

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

'Τα χρόνια πέρασαν, έφυγα από το χωριό, αλλά η εικόνα του τσαγκάρη έμεινε βαθιά χαραγμένη στο μυαλό μου. Όταν άρχισε να με απασχολεί πιο σοβαρά το τι δρόμο θα ακολουθήσω επαγγελματικά, νομίζω ότι η απόφασή μου δεν ήταν πολύ δύσκολη. Το υπόδημα ήταν ο δρόμος μου. Έτσι λοιπόν, μαζί με τον αδερφό μου Θωμά, ξεκινήσαμε στην αρχή δειλά δειλά με το εμπόριο υποδημάτων, και σχετικά γρήγορα περάσαμε στη βιοτεχνία, γιατί πιστεύαμε πως στην Ελλάδα υπήρχε τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο κενό στην κατασκευή ιδιαίτερα του χειροποίητου υποδήματος, το οποίο κενό προσπαθήσαμε να καλύψουμε επαρκώς επαγγελματικά''.

''Έτσι λοιπόν, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, τα Bilero shoes άρχισαν να ζουν. Αυτό που πιστεύουμε πως κάνει τα υποδήματά μας ξεχωριστά είναι η αγάπη που υπάρχει πίσω από την κατασκευή τους''.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ

''Όσο και αν ακούγεται κλισέ, το υπόδημα είναι έρωτας και νομίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε την κατασκευή ενός ζευγαριού είναι ερωτικός. Η έμπνευση για την κατασκευή των υποδημάτων μας είναι παντού και γύρω μας. Κλασικές φόρμες και φυσικά οι νέες τάσεις μάς απασχολούν ως κατασκευαστές. Τις εντάσσουμε μέσα στην παραγωγή μας, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να ταιριάζουν στο target group των ανθρώπων που απευθυνόμαστε''.

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

''Νομίζουμε πως το σπουδαιότερο κομμάτι στην τελική εικόνα ενός υποδήματος είναι οι λεπτομέρειες. Κάθε φορά, σε κάθε ζευγάρι υπάρχει μία λεπτομέρεια που το απογειώνει. Μπορεί να περάσουμε πολλές μέρες κοιτώντας ένα σχέδιο το οποίο δείχνει ότι είναι έτοιμο. Εμείς όμως προσπαθούμε ώστε να βρεθεί αυτό που λέμε η “τελευταία πινελιά”, για να ικανοποιήσει πρώτα τα δικά μας μάτια και μετά να περάσει στις βιτρίνες των καταστημάτων μας και φυσικά στις γυναίκες που θα τα φορέσουν''.

CUSTOM-MADE RULES

''Μας ρωτούν συχνά γιατί μία γυναίκα να επιλέξει custom-made παπούτσια για τον γάμο της. Mα είναι τόσο απλή η απάντηση. Για να φορέσει τα ολόδικά της παπούτσια ΟΛΗ την ημέρα του γάμου. Να απολαύσει τον χορό, το γλέντι και για να μην κουβαλάει μαζί της ένα πιο “άνετο” ζευγάρι για τα “δύσκολα”. Το ζευγάρι της θα είναι ακριβώς όπως το σχήμα των ποδιών της. Συνήθως, τα έτοιμα παπούτσια αναγκάζουν τις γυναίκες να συμβιβαστούν, γιατί έχουν κατασκευαστεί με τη λογική τού “κάπως έτσι”, ενώ εμείς προσπαθούμε για το “ακριβώς έτσι”. Η νύφη που θα μας ζητήσει να κατασκευάσουμε το ζευγάρι των ονείρων της, αυτό αμέσως γίνεται για εμάς σκοπός, αλλά και δικό μας “όνειρο”.

BRIDAL SHOES 

''Οι νύφες μάς εμπιστεύονται για εκείνη την ξεχωριστή μέρα της ζωής τους γιατί όχι μόνο θα κατασκευάσουμε το ζευγάρι των ονείρων τους αλλά θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από ό,τι εκείνες φαντάστηκαν. Αυτό που θα έχουν στα χέρια τους θα είναι ένα κόσμημα Bridal shoes trends. Ποια είναι αυτά και πόσο πρέπει να τα ακολουθούν οι νύφες; Νομίζουμε ότι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το σπουδαιότερο “trend” είναι να μπορεί μία νύφη να επιλέξει ένα υπόδημα το οποίο να ταιριάζει με ολόκληρη την εικόνα που θα έχει φανταστεί για τον γάμο της. Εάν δηλαδή η προσέγγιση όλου του concept είναι κλασική, τότε αυτή πρέπει να είναι και η επιλογή για το νυφικό ζευγάρι. Προτείνουμε σχέδια τα οποία δεν έχουν μικρή διάρκεια ζωής, είναι κλασικά και θα δείχνουν κομψά όσα χρόνια κι αν περάσουν''.

NEW TRENDS

''Οι νέες τάσεις δεν μας αφήνουν αδιάφορους και νομίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή αυτό που επικρατεί -δικαίως- είναι η κομψότητα αλλά και η διάθεση για άνεση σε συνδυασμό με το always classic. Συνεχώς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν αρτιότερα προϊόντα αλλά και νέες προτάσεις στους πελάτες μας. Στους παλαιότερους αλλά και στους καινούργιους που θα μας εμπιστευτούν. Φυσικά, κοιτώντας τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, φροντίζουμε τα προϊόντα μας να συνδυάζουν το classy με αυτό που οι διεθνείς τάσεις προτείνουν''.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ 

''Για το επόμενο διάστημα έχουμε σχεδόν τελειώσει τον σχεδιασμό Groom shoes και είμαστε ήδη στην παραγωγή. Είναι μια καινούργια πρόκληση για εμάς και θα δοθεί προσοχή επαγγελματικά αλλά και ποιοτικά. Φυσικά με όλα τα standards που έχουν τα Bilero bridal shoes. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα καλύψουμε αυτό που λέγεται στις αγορές “one stop shop”. Δηλαδή, ένα ζευγάρι να έρθει στη βιοτεχνία μας ή σε ένα από τα καταστήματά μας και σε ό,τι έχει σχέση με υπόδημα να μπορούμε να το καλύψουμε από κάθε άποψη''.

''Η υποδηματοποιία, τουλάχιστον στο επίπεδο στο οποίο θέλουμε εμείς να παράγονται τα προϊόντα μας, είναι μία μορφή τέχνης και μάλιστα μιας τέχνης η οποία συμπεριλαμβάνει διάφορες τεχνικές που απαιτούν ειδικές γνώσεις. Σχεδιασμός, ενημέρωση, γραμμή παραγωγής, επιλογή υφασμάτων, δερμάτων, αξεσουάρ κλπ. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Θέλει μεγάλη αφοσίωση, αγάπη και φυσικά εξέλιξη, ούτως ώστε τα νέα σχέδια να δείχνουν πάντοτε φρέσκα στα δικά μας μάτια, αλλά και στα μάτια των πελατών μας''

Το όνομα του brand Bilero προέρχεται από το οικογενειακό όνομα του Γιάννη και του Θωμά, των ιδρυτών, οι οποίοι αποφάσισαν κάποια στιγμή, με δεδομένη την αγάπη τους για την υποδηματοποιία, να ξεκινήσουν μία βιοτεχνία χρησιμοποιώντας το επίθετό τους ως το επίσημο brand της εταιρείας.

Οι δημιουργοί του πετυχημένου shoe brand, Γιάννης και Θωμάς Μπιλέρος.

Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα προϊόντα

Μείνετε μαζί μας! Περισσότερα είδη θα εμφανίζονται εδώ καθώς τα προσθέτουμε.